Engelse taal

Privacyrecht

De praktijkgroep privacyrecht van Labré is een multidisciplinaire praktijkgroep met brede kennis van en ervaring met het privacyrecht. Hierin zijn specialisten op het gebied van privacyrecht, maar ook arbeidsrecht, bestuursrecht, ondernemings- en insolventierecht en vastgoed vertegenwoordigd. Zo zijn wij in staat onze cliënten vanuit onze expertise bij te staan op de verschillende terreinen van het privacyrecht.

De praktijkgroep privacyrecht houdt zich bijvoorbeeld bezig met:

  • (naleving van) de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en daarop gebaseerde regelgeving;
  • verwerkingsregisters;
  • verwerkersovereenkomsten;
  • privacy statements;
  • internationaal persoonsgegevensverkeer;
  • hoe om te gaan met datalekken;
  • hoe om te gaan met handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens;
  • privacy op de werkvloer (cameratoezicht, e-mail- en internetbeleid, zieke werknemers etc.);
  • advisering op specifieke terreinen, zoals privacy en insolventierecht, privacy en vastgoed etc.

Recente zaken op het gebied van privacyrecht:

  • advisering over de implementatie van de AVG aan een internationaal opererende onderneming die zich bezighoudt met scheepsbeheer (bijv.: advisering over internationaal gegevensverkeer en privacy statements);
  • advisering over de AVG van een internationale onderneming die betrokken is bij klinische onderzoeken en het ontwikkelen van nieuwe medicijnen (bijv.: advisering over internationaal gegevensverkeer, verwerkersovereenkomsten en privacy statements);
  • advisering over compliance met de AVG van een stichting die beurzen verstrekt aan jongeren (meer specifiek: advisering over de AVG in relatie tot persoonsgegevens van minderjarigen, privacybeleid en beleid over datalekken);
  • advisering over de AVG in brede zin van een mediaonderneming;
  • opstellen van privacybeleid voor een internationale financiële onderneming;
  • opstellen van (onder andere) beleid over datalekken en adviseren over leidende toezichthouder van een internationale leverancier van printers;
  • adviseren van een webshop op het gebied van consumptiegoederen over cookies, privacy statement en andere privacyaspecten;
  • advisering van een onderneming over due diligence en privacy;
  • adviseren van verschillende ondernemingen over cameratoezicht op werknemer.

De praktijkgroep privacyrecht rekent zowel nationaal als internationaal opererende ondernemingen en (non-profit) instellingen tot haar cliënten. De advocaten adviseren in het Nederlands en in het Engels. Indien nodig kunnen zij, vanwege de aansluiting van Labré advocaten bij het Warwick Legal Network, ook snel advocaten uit andere landen bij zaken betrekken.

Onze ervaring is dat cliënten de AVG vaak “lastig” en moeilijk te begrijpen vinden, maar onze advocaten bieden praktisch advies waarmee cliënten snel vooruit kunnen.



Ramon Ridder
 
Carry Dullaart
 
Saskia Boonstra

Stephan Kloosterman
 
Francis ten Broeke
 
José Veldman

Jordi de Pijper
 


Nieuws
21 januari 2019
Nieuwe Praktijkgroep Privacyrecht

2019 is begonnen. Het jaar waarin de AVG met veel hectiek van kracht is geworden, hebben we achter ons gelaten. De media-aandacht is weliswaar iets afgenomen, maar de verplichtingen blijven. Ondernemers ontkomen er niet aan om dit onderwerp permanent hoog op de agenda te zetten. Alleen al de fikse boetes die kunnen worden opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens, zijn overtuigend genoeg.

28 november 2018
Boete van zes ton voor Uber vanwege niet melden datalek

Deze maand heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”) een boete van 600.000 euro opgelegd aan taxidienst Uber omdat deze heeft nagelaten een groot datalek tijdig te melden. Dat heeft de AP gisteren bekendgemaakt.

25 april 2018
Per 25 mei 2018 nieuwe privacywetgeving van kracht: bent u er klaar voor?

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG treedt in de plaats van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De AVG heeft gevolgen voor u als werkgever, met werknemers in dienst, maar bijvoorbeeld ook als u te maken heeft met een klanten- of patiëntenbestand.

« Terug

Labré advocaten ook in 2017 opgenomen in lijst Top Vastgoedjuristen (PropertyNL)

PropertyNL, het grootste onafhankelijke researchcentrum voor vastgoed in Nederland, heeft onlangs
de lijst Top Vastgoedjuristen 2017 gepubliceerd.

Labré advocaten is met 6 vastgoedadvocaten voor de vierde keer op rij vermeld in deze lijst van Top Vastgoedjuristen.

PropertyNL vermeldt: