Engelse taal

Aanvragen voor de NOW kunnen vanaf vandaag (6 april 2020) worden ingediend

afbeelding

Vanaf maandag 6 april 2020 kunnen werkgevers een aanvraag indienen bij het UWV voor een tegemoetkoming in de loonkosten inzien zij een omzetverlies verwachten van minimaal 20%. Voor meer informatie over deze regeling en de voorwaarden waar een werkgever aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming, verwijzen wij u naar ons nieuwsbericht van 1 april jl.

De tegemoetkoming kan worden aangevraagd door het formulier op de website van het UWW in te vullen. Indien u hier klikt, gaat u direct naar het aanvraagformulier.

Voor de aanvraag van de tegemoetkoming is het belangrijk de volgende gegevens bij de hand te houden:

  • de bedrijfsgegevens: naam, adres, telefoonnummer, e-mail, gegevens contactpersoon;
  • (optioneel: indien u werktijdverkorting heeft aangevraagd: het zaaknummer. Het zaaknummer staat op de ontvangstbevestiging van het ministerie. Het nummer bestaat uit 5 of 6 cijfers;)
  • het loonheffingennummer. Heeft u meerdere loonheffingennummers, dan moet u voor ieder loonheffingennummer een aparte aanvraag indienen;
  • de 3 maanden waarover u minstens 20% omzetverlies verwacht in de periode maart tot en met juli 2020;
  • het verwachte percentage omzetverlies;
  • het rekeningnummer en de tenaamstelling. Dit moet het rekeningnummer zijn dat de Belastingdienst gebruikt om te veel betaalde loonheffingen terug te betalen; en
  • een kopie van het bankafschrift (scan of schermafbeelding) van de bankrekening waarop loonheffingen worden terugbetaald. Rekeningnummer en naam rekeninghouder moeten goed zichtbaar zijn.

Het UWV streeft ernaar binnen 2 tot 4 weken nadat de volledige aanvraag is ontvangen, de eerste betaling van de tegemoetkoming te doen.

 

Indien u vragen hebt over de NOW of hulp nodig hebt bij het aanvragen van de tegemoetkoming, neemt u dan contact op met mr. Ron Andriessenmr. Saskia Boonstra of mr. Francis ten Broeke van de sectie Arbeidsrecht.

Nieuwsbericht d.d. 6 april 2020
Labré advocaten stelt haar nieuwsberichten zorgvuldig samen op basis van de op dat moment geldende regelgeving. Onze nieuwsberichten kunnen door de actualiteit worden achterhaald en hebben een algemeen karakter waardoor zij niet als juridisch advies kunnen worden beschouwd.

« Terug

Labré advocaten ook in 2018 opgenomen in lijst Top Vastgoedjuristen (PropertyNL)

PropertyNL, het grootste onafhankelijke researchcentrum voor vastgoed in Nederland, heeft onlangs
de lijst Top Vastgoedjuristen 2018 gepubliceerd.

Labré advocaten is met 6 vastgoedadvocaten voor de vierde keer op rij vermeld in deze lijst van Top Vastgoedjuristen.

PropertyNL vermeldt: