Engelse taal

Nieuws

18 december 2018

Verbod op ‘me too’ in huurovereenkomst?

De heer Eduard Schaepman van flexplekaanbieder Tribes was de afgelopen weken weer volop in het nieuws. Ditmaal met het persbericht dat Tribes in haar huurovereenkomsten een clausule gaat opnemen, op grond waarvan het contract wordt opgezegd na vrouwonvriendelijk gedrag.

Lees het volledige bericht »
18 december 2018

Wet Arbeidsmarkt in Balans naar Tweede Kamer

In juni 2018 hebben wij op onze website een update gepubliceerd over de stand van zaken met betrekking tot de wijzigingen in het arbeidsrecht, meer specifiek de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Onlangs heeft de Raad van State haar advies over de WAB, gepubliceerd en is het wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer. In dit artikel brengen we u weer op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot dit wetsvoorstel.

Lees het volledige bericht »
28 november 2018

Boete van zes ton voor Uber vanwege niet melden datalek

Deze maand heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”) een boete van 600.000 euro opgelegd aan taxidienst Uber omdat deze heeft nagelaten een groot datalek tijdig te melden. Dat heeft de AP gisteren bekendgemaakt.

Lees het volledige bericht »
27 november 2018

WCO I: De pre-pack vroegtijdig dood verklaard?

Wat hebben een kinderdagverblijf, een garnalenpeller en een doodskistenproducent met elkaar gemeen? Allemaal zijn ze ‘geprepackt’. Op 13 november schreef het FD dat de faillissementen van het MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen konden worden voorkomen door gebruik te maken van een vangnetstichting of een pre-pack. Hoewel eerder in juridisch en politiek Nederland gedacht werd dat ‘de pre-pack’ op sterven na dood zou zijn, kan de pre-pack toch nuttig zijn.

Lees het volledige bericht »
20 november 2018

De beoordeling van herkomst startkapitaal bij aanvraag horeca exploitatievergunning; een nieuw wapen of een losse flodder?

Recentelijk kopten diverse kranten dat de gemeente Amsterdam een sterk wapen zou hebben gevonden om crimineel geld te weren uit de horeca. Op grond van een gerechtelijke uitspraak zou de bewijslast mogen worden omgekeerd, zodat ondernemers in het vervolg moeten “aantonen dat hun startkapitaal zuiver is”.

Lees het volledige bericht »
15 november 2018

Wet Arbeidsmarkt in Balans naar Tweede Kamer

In juni 2018 hebben we u een update gegeven over de stand van zaken met betrekking tot de wijzigingen in het arbeidsrecht, meer specifiek de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Afgelopen week heeft de Raad van State haar advies over de WAB, gepubliceerd en is het wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer. In dit artikel brengen we u weer op de hoogte van de stand van zaken.

Lees het volledige bericht »
22 oktober 2018

Eigenaar van pand blijft onder omstandigheden verantwoordelijk voor overtredingen huurder van Woningwet en Huisvestingswet

Een bestuurlijke boete in verband met overtreding van – onder andere – de Woningwet en Huisvestingswet kan worden opgelegd aan zowel de overtreder als aan degene die voor de overtreding verantwoordelijk kan worden gehouden. In zijn uitspraak van 17 oktober jl. (ECLI:NL:RVS:2018:3367) heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) nog eens bevestigd dat op de verhuurder een zorgplicht rust dat het gehuurde wordt gebruikt overeenkomstig de daarvoor geldende (publiekrechtelijke) regels.

Lees het volledige bericht »
01 oktober 2018

Labré advocaten ook in 2018 opgenomen in lijst Top Vastgoedjuristen (PropertyNL)

PropertyNL, het grootste onafhankelijke researchcentrum voor vastgoed in Nederland, heeft onlangs de lijst Top Vastgoedjuristen 2018 gepubliceerd.

Lees het volledige bericht »
24 september 2018

Een gedeeltelijk ontslag geeft recht op een gedeeltelijke transitievergoeding

Werknemers die na langdurige ziekte of wegens bedrijfseconomische omstandigheden minder moeten gaan werken, hebben recht op een gedeeltelijke transitievergoeding, zo oordeelde de Hoge Raad in een arrest op 14 september 2018.

Lees het volledige bericht »
18 september 2018

Alternatieve (MKB-)financiering

Ondernemers hebben vroeg of laat externe financiering nodig. Is het niet vanwege expansiedrift of nieuwe investeringen, dan wel om financiële problemen het hoofd te bieden. Een MKB-ondernemer kan een ‘traditionele’ financiering verkrijgen door een bancaire financiering af te sluiten. Maar MKB-ondernemers hoeven allang niet meer naar een bank voor een financiering. Goede alternatieven zijn inmiddels in ruimte mate voorhanden op de Nederlandse financieringsmarkt.

Lees het volledige bericht »

Labré advocaten ook in 2017 opgenomen in lijst Top Vastgoedjuristen (PropertyNL)

PropertyNL, het grootste onafhankelijke researchcentrum voor vastgoed in Nederland, heeft onlangs
de lijst Top Vastgoedjuristen 2017 gepubliceerd.

Labré advocaten is met 6 vastgoedadvocaten voor de vierde keer op rij vermeld in deze lijst van Top Vastgoedjuristen.

PropertyNL vermeldt: