Engelse taal

Tim Boer

Mr. Tim Boer (1975) is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, richting Nederlands recht.

Tim heeft na zijn afstuderen ruim zeven jaar als advocaat bij Boekel De Nerée N.V. gewerkt.

Binnen Labré advocaten voert Tim een brede (civiele) vastgoedpraktijk. Hij treedt niet alleen op voor particulieren eigenaren en makelaars maar tevens voor grote beursgenoteerde ondernemingen, vastgoedfondsen en gemeenten.

Tim heeft een trouwe kring van cliënten die hem met name waarderen vanwege zijn snelle handelen en toegankelijkheid. Hij schept er een genoegen in om iedere dag – samen met zijn cliënten – een optimaal resultaat voor hen neer te zetten.

Tim adviseert o.a. veel over huurcontracten en koopovereenkomsten, maar zijn hart ligt bovenal bij het procederen. Gelukkig kan hij in zijn praktijk frequent in rechte optreden. Denk daarbij aan:
• huurprijsherzieningsprocedures;
• procederen op het gebied van non-conformiteit;
• ontruimingsprocedures;
• vastgoedaansprakelijkheidskwesties;
• courtagekwesties.
Ook is Tim lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht en lid van de Vereniging Vastgoed Juristen.

Tim is tevens docent huurrecht aan de "Jones Lang LaSalle academy" en hij doceert aan de OSR Juridische Opleiding in de cursus "Koop onroerend goed." Tenslotte verzorgt Tim bij DAS Rechtsbijstand twee keer per jaar een “inhouse-cursus” over koop/verkoop onroerend goed.

Samen met Ramon Ridder is Tim verantwoordelijk voor de sectie vastgoed binnen Labré advocaten, welke sectie sinds 2013 jaarlijks is vermeld in de lijst van “Top Vastgoedjuristen” van PropertyNL.