Engelse taal

Stephan Kloosterman

Mr. Stephan Kloosterman (1986) studeerde in 2012 af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in Nederlands Recht met als specialisatie privaatrecht. Tijdens zijn studie werkte hij als juridisch medewerker bij een Amsterdams advocatenkantoor en liep hij stage bij het team handelszaken van de rechtbank te Amsterdam.

Na zijn studie heeft Stephan 4,5 jaar als advocaat gewerkt bij een Amsterdams advocatenkantoor met een algemene civiele (proces)praktijk, waar hij zaken behandelde op het gebied van onder meer huurrecht, bouwrecht en vastgoedrecht.

Sinds september 2017 is Stephan als advocaat verbonden aan de sectie vastgoed van Labré advocaten. Hij adviseert en procedeert over verschillende onderwerpen, waaronder:
• de beëindiging van huurovereenkomsten;
• de aansprakelijkheid van (ver)huurders en aannemers;
• gebreken aan verhuurd en verkocht onroerend goed;
• geschillen binnen of met VvE’s;
• burenrecht.

Stephan is gedreven, doortastend, en resultaatgericht. Hij heeft ruime ervaring met het voeren van civielrechtelijke procedures. Het treffen van een minnelijke regeling tussen partijen verdient regelmatig de voorkeur, maar als het nodig is schuwt Stephan een gerechtelijke procedure niet.

In 2017 heeft Stephan de postacademische specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht van de Grotius Academie succesvol afgerond. Daarmee heeft hij een wezenlijke verdieping van kennis van en inzicht in het vastgoedrecht verworven en mag hij zich met recht vastgoedspecialist noemen. Stephan is na afronding van de specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht lid geworden van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ).

Verder is Stephan actief als bestuurslid van een stichting die de belangen behartigt van kwetsbare kinderen in Zuid-India en houdt hij zich daarnaast bezig met het beheer van vermogensrechtelijke aangelegenheden van de Noorderkerk in Amsterdam.