Engelse taal

Stefan Pentinga

Mr. Stefan Pentinga (1984) studeerde in 2010 ‘met genoegen’ af aan de Universiteit van Tilburg in de richting Recht & Management. Tijdens zijn studie nam hij deel aan een uitwisselingsprogramma met Uppsala University in Zweden en liep hij stage bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

Na zijn studie is Stefan zijn carrière in de advocatuur begonnen bij een groot kantoor in het zuiden van het land. Hij heeft zich gespecialiseerd in het vastgoedrecht, waaronder het huur- en (civielrechtelijk) bouwrecht. De opgedane ervaring en expertise heeft Stefan vervolgens aangewend en verruimd als jurist bij een rechtsbijstandverzekeraar.

Sinds september 2015 is Stefan als advocaat verbonden aan de sectie vastgoed van Labré advocaten. Hij heeft zich recentelijk bijvoorbeeld bezig gehouden met:

  • het voeren van procedures over de beëindiging en wijziging van huurovereenkomsten;
  • het adviseren over en voeren van procedures in geval van geschillen binnen of met VvE’s;
  • het voeren van procedures over gebreken aan verhuurd en verkocht onroerend goed;
  • het beoordelen van adviseren over en opstellen van huur- en koopovereenkomsten;
  • het voeren van procedures over de aansprakelijkheid van (ver)huurders en aannemers.

Stefan stelt het belang van de cliënt voorop. Hij gaat voor een helder advies en plan van aanpak, met een reële inschatting van de haalbaarheid van het door de cliënt beoogde resultaat. Soms is het in het belang van de cliënt om te schikken. Als er wordt geprocedeerd, zal Stefan de belangen van de cliënt optimaal behartigen en open vizier strijden.

In 2017 heeft Stefan de postacademische specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht van de Grotius Academie succesvol afgerond. Daarmee heeft hij een wezenlijke verdieping van kennis van en inzicht in het vastgoedrecht verworven en mag hij zich met recht vastgoedspecialist noemen. Stefan is na afronding van de specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht lid geworden van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ). Verder is Stefan lid van de Vereniging Jong Onroerend goed Juristen (VJOJ), Jong Onroerend goed Amsterdam (JOA) en de Vereniging voor Bouwrecht (VBR).